Niemand vertrouwt Surinaamse politici nog, maar toch komen ze terug in 2025. Hoe kan dat?

Er gaat geen dag voorbij zonder dat we lezen over een Surinaamse politicus die weer bezig is met beloven, liegen, stelen of goedpraten van beloven, liegen en stelen. Deze cirkel van ongeloofwaardigheid gaat iedere dag weer door. En het blijft maar doorgaan. Toch lijkt het de Surinamers niets uit te maken.
Vakbonden laten zich voorliegen en bedriegenEen paar procenten salarisverhoging worden met gejuich geaccepteerd door de vakbonden. Eerst was er geen geld, maar toen de stad werd gebarricadeerd, was er plotseling wel wat geld. Heel slim van Potros Chan: een paar kluifjes naar de blaffende hondjes gegooid, zodat de stemmendief met zijn soortgenoten rustig verder kan met campagnevoeren. Tom Cruise zou zeggen: Mission Very Easy!
Laten we eerlijk zijn, beste vakbondsleiders: u heeft zich weer laten inpakken. Want wat u heeft bereikt, is met een inflatie van 20 procent per kwartaal zo weer tenietgedaan! U heeft eigenlijk niets bereikt! De verhalen over dat de koers daalt en de inflatie ook, zijn sprookjes. Werkt u harder, beste vakbond? Produceert u meer of exporteert u meer? Nee, dus de productiviteit en verdiensten zijn niet veranderd. Dan kan de koers en de inflatie nooit dalen. U bent weer voorgelogen door een stel bedriegers in pak. Tje potieh!
Brain drain is net begonnen, na 2025 wordt het erger90 procent van al het Surinaamse nieuws en berichten op sociale media gaat over belovende, liegende of stelende politici. Dit doen ze openlijk in Suriname. Recht voor uw ogen zetten ze hele constructies op en vertellen u zoete verhalen.
Het is nu zo erg dat Potros Chan er geen bal meer om geeft wat men van hem vindt. Hij stelt een ex-gedetineerde met zijn vriendjes aan als de belangrijkste man die ervoor zal zorgen dat Suriname nog meer land kan winnen (Suriname komt land tekort, wist u dat?), terwijl zes baby’s stierven. Er is noodzaak om land te winnen en eindelijk een eerlijk woningbouwprogramma uit te voeren. Allemaal geleid door een ex-gedetineerde.
Die gouden munt van Bordo is nog steeds niet bij de pg afgegeven en Michael Jackson is nog steeds spoorloos. Beste Surinamers, sorry, maar u heeft totaal geen zelfrespect. Als u dit gedrag van uw president toestaat en accepteert, kan ik u niet meer serieus nemen. U bent zelf ook de weg kwijt. Het zou me dan ook niet verbazen als u in 2025 weer op dezelfde mensen gaat stemmen.
Al 48 jaar houden dezelfde partijen het volk van Suriname voor de gek. Vooral degenen die deze “voordegekhouwerij” beu waren – de verstandige en wat meer ontwikkelde Surinamers – hebben hun biezen gepakt en elders een mooi leven opgebouwd. Dit zien we nu weer gebeuren. De intelligente, verstandige Surinamers vertrekken opnieuw. Dit noemt men nu brain drain, en men is zogenaamd in paniek. De leugenaars en onbetrouwbare politici vragen zich af hoe het komt dat mensen vertrekken. En ze blijven beloven, liegen, goedpraten en elkaar de schuld geven. In achterkamers eten ze samen lekkere bami, roti en drinken blue label, terwijl ze u uitlachen.
Wat ze u niet vertellen, is dat ze blij zijn dat de verstandigen vertrekken. Hoe minder concurrentie voor de kleine groep uitbuiters, hoe meer ze kunnen uitbuiten. Hoe minder goed uw kinderen ontwikkeld zijn, hoe meer hun eigen kinderen – die in het buitenland studeren en op het goede Atheneum hebben gezeten – kunnen terugkeren om de baas te zijn op plantage Suriname en uw kinderen weer generaties lang uit te buiten. De kinderen van de eerste generatie uitbuiters zijn zelfs erger dan hun ouders. Zij hebben het spel van hun ouders geleerd om nog slimmer te stelen en uit te buiten. En ja, uw eigen kinderen zullen moeten dienen. Zo gaat het al 48 jaar en dit zal nog zeker 48 jaar doorgaan.
ConclusieOp 25 mei 2025 zullen we weer getuige zijn van de overwinning van dezelfde leugenaars en dieven. Ze zullen weer winnen omdat u weer op hen stemt.
Oh Surinamers, jullie verdienen de ellende. Jullie verdienen het om 48 jaar lang te leven met loze beloften en leugenaars als leiders. Iedere vijf jaar stemt u weer, om vervolgens weer vijf jaar voor de gek te worden gehouden. Verwacht dan ook niets anders dan de afgelopen 48 jaar.
De grootste leugen en belofte van de eeuw, nog erger dan de kraaltjes van de witte man die u koloniseerde: Oil en Gas zullen u morgen die Rolls Royce bezorgen!
Oh, Suriname, ik was vergeten: er is niemand beter dan viagrist Chan, oma Simmons, koning Bravo of pentjak Silat Somo. Oh, Suriname, helaas moet u het met deze toppers doen. Ik begrijp het en heb medelijden met u.
Oh, Suriname, waarom houdt u zoveel van bedriegers, leugenaars en dieven? Bent u misschien in 48 jaar zelf een bedrieger, leugenaar en dief geworden …