Twee postverzenders zijn na te zijn opgespoord, aangehouden en voorgeleid heengezonden

De twee postverzenders A.B. (34) die woonachtig is in de omgeving van de Dhoolstraat en de 63-jarige A.M. die in de omgeving van de Dhoekaranstraat woont zijn op woensdag 11 september 2024 in afzonderlijke gevallen door medewerkers van de afdeling Narcotica Brigade opgespoord en aangehouden.

A.B. en A.M. werden ervan verdacht in twee afzonderlijk zaken een doos ter verzending naar het buitenland bij één van de postbedrijven te hebben aangeboden. Bij controle door de douane werd er in de doos van A.B. 79 gram cocaïne aangetroffen en in die van A.M. 1.860 gram om 750 ml cocaïne. De drugs werd in beslag genomen, waarna het onderznoek van de postgevallen werden overgedragen aan de Narcoticabrigade van de politie.

In beide zaken is bij de voortzetting van het onderzoek gebleken dat er gebruikt is gemaakt van de legitimatie bewijzen van de verdachten voornoemd.

De verdachten A.B. en A.M. werden voorgeleid en zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie heengezonden.De politie doet wederom een beroep op de samenleving om uiterst voorzichtig te zijn met hun legitimatie bewijzen en deze niet in handen van kwaadwilligen terecht te laten komen. U kunt onschuldig als een crimineel worden aangemerkt en in handen van de politie belanden.
Twee postverzenders zijn na te zijn opgespoord, aangehouden en voorgeleid heengezonden Korps Politie Suriname.