75-jarige Desi Bouterse neemt eerste shot Sinopharm

Oud-president Desi Bouterse heeft zich vandaag samen met zijn echtgenote Ingrid Bouterse-Waldring met het Sinopharm-vaccin laten inenten. Dit gebeurde in het partijcentrum Ocer, waar ook andere personen zich vandaag konden laten vaccineren. Als er meerdere keuzemogelijkheden zouden zijn in Suriname zou het voormalige staatshoofd voor het Sputnik-vaccin kiezen of het vaccin uit Cuba.
Op de vraag hoe hij zich voelde na toediening van de Sinopharm-shot zei Bouterse: “Ik voel me goed. Ik gebruik me ‘oso dresi’. Ik drink papayablad met veel gember, ik drink verder zuur oranje en moringa en gebruik vitamine C en D en fruit. Ik heb zoveel gedronken, dat ik op een bepaald moment jicht kreeg van het zuur. Toen ben ik gestopt met het gebruiken van zuur.”
Na het prikje liep de nu 75-jarige Bouterse kranig naar zijn plek voor de observatie. Ook hij is van oordeel dat de situatie drastisch aan het veranderen is en er naar de deskundigen geluisterd moet worden. “Ik ben blij dat veel meer mensen bewust worden dat het wel nodig is om je nu aan recht en regels te houden. Uiteraard blijft het een individueel besluit.”
Het voormalige staatshoofd merkte op dat de internationale berichtgeving over de aanmaak van het vaccin vele mensen huiverig heeft gemaakt. “De contradicties brengen de burgers in verwarring.” Hij roept de regering op om meer te communiceren met de gemeenschap op dit vlak.
“Ik heb geen problemen met het AstraZeneca-vaccin. Het is moeilijk om over een vaccin te praten als de berichtgeving daarover verwarrend is.” Hij riep de samenleving op om zich zoveel mogelijk aan de coronaregels te houden.
Naomi Hoever

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald