72e Covid-dode; 55 positieven; ‘geen code paars’

01 Sep, 20:34

De eerste dag van de nieuwe maand, is er weer een leven te betreuren aan Covid-19. Het aantal doden is gestegen naar 72. Afgelopen etmaal zijn er 265 testen afgenomen. Hiervan zijn 55 positief bevonden, terwijl 208 negatief zijn. Het aantal active cases is gestegen naar 846. Hoewel er sprake is van community spreading is Suriname volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid niet in code paars. Code rood is nog steeds geldig.

In de Intensive Care Units van verschillende ziekenhuizen zijn 19 patiënten opgenomen. Er is op dit moment capaciteit voor 28. Er wordt volgens Ramadhin gewerkt aan verruimen van de capaciteit. In De Nationale Assemblee wordt de Covid-19 situatie uitgebreid aan de orde gesteld. President Chan Santokhi merkte op dat ook al worden plekken uitgebreid, maar er moet ook rekening gehouden worden met de menselijke capaciteit. Hij merkte op dat de situatie zeer zorgelijk is. Daarom geldt de total lockdown in weekend. Komende zondag zal worden geëvalueerd of op basis van de resultaten, na een evaluatie er versoepeling kan komen voor enkele sectoren.  

Ramadhin merkte op dat geïnfecteerden nog steeds geïsoleerd kunnen worden. Contacten van Covid-positieven kunnen nog steeds worden geïdentificeerd. Er vindt nog steeds behandeling plaats van patiënten op de Intensive Care Units. Zolang Suriname voldoet aan deze eisen kan er niet gesproken worden van code paars, waar het niet mogelijk is mensen die besmet zijn te testen en te isoleren. De vergadering van De Nationale Assemblee is nog steeds gaande. 

Tuesday 01 September
Monday 31 August
Sunday 30 August

………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com