70-jarige man bij zijn woning beroofd

Een 70-jarige man, die groenten aan het plukken was bij zijn woning, is beroofd van zijn gouden halsketting. Twee verdachten zijn in verzekering gesteld. De man zag een witte auto voorbij rijden. Gelijk daarna werd hij door twee gemaskerde mannen beroofd. Na hun daad kozen zij het hazenpad, achterna gezeten door de benadeelde en buurtbewoners die het slachtoffer te hulp schoten. De twee verdachten stapten in een gereedstaand voertuig die met een grote vaart wegreed.

Aan de hand van het kentekennummer werd het voertuig met zeven inzittenden door het Arrestatie Team een week later gesignaleerd en klemgereden. De autobestuurder F.G. (24) werd na te zijn voorgeleid ingesloten, terwijl de zes andere personen werden heengezonden. Zij bleken niet betrokken te zijn in deze zaak. F.G. verklaarde aan de politie dat hij ene R. had ontmoet, die hem vroeg een rit te rijden naar een locatie waar R. twee mannen moest ophalen.

Met hun vieren reden ze in het ressort Munder, waarbij de twee mannen uitstapten. Hij bleef zitten in de auto, terwijl R. naar de winkel liep om een belkaart te gaan kopen. Plotseling liep R. terug naar de auto en zei hem om weg te rijden om de twee anderen die waren uitgestapt weer op te halen. Aan de hand van de verklaring van F.G. werd de 24-jarige J.K. door het Regio Bijstand Team Paramaribo op 16 december in de omgeving van de Christoffel Kerstenstraat aangehouden. Aan de aanhouding van de twee voortvluchtige verdachten wordt gewerkt, meldt de politie Public Relations.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com