61-jarige voetganger dodelijk aangereden

De 61-jarige voetganger Roël Khoedie liet op maandag 29 maart na te zijn aangereden door een personenauto aan de Welgedacht C-weg ter plaatse het leven. De verkeersunit van regio Midden deed na de melding van de aanrijding met dodelijke afloop de locatie aan voor onderzoek. Daar aangekomen werd het slachtoffer, dat geen levensteken vertoonde, aangetroffen. Een ingeschakelde arts stelde formeel de dood van de voetganger vast.
Volgens verklaring van de 22-jarige autobestuurder S.B. reed hij over de Welgedacht C-weg. Hij kwam vanuit de richting van de Indira Gandhiweg gaande naar die van de Magentakanaalweg. Ter hoogte van pandnummer 136 zag hij de voetganger Roël vanuit zijn rijrichting bekeken langs de weg staan. Op dat moment werd S.B. door zijn achterrijder ingehaald en gelijk hierna stak de voetganger de weg over van links naar rechts. Hierdoor kon de bestuurder S.B. de aanrijding niet meer voorkomen met voor Roël het noodlottige gevolg.
Het slachtoffer was vrijwel op slag dood. Het rijbewijs van de autobestuurder is hangende het onderzoek ingevorderd.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Roël voor obductie in beslag genomen, terwijl S.B. na verhoor is heengezonden. Het dossier ter zake wordt voor verdere afhandeling opgestuurd naar het parket.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald