57-jarige man aangehouden voor oplichting en verduistering

De politie van de Recherche van regio Oost heeft op 9 februari de 57-jarige verdachte K.C. alias ‘Makoe’ aangehouden op een complex van een appartement in de omgeving van de Prinsessestraat. Hij zou zich meermalen schuldig hebben gemaakt aan oplichting en verduistering. De man hield een van zijn slachtoffers voor, dat hij meubelmaker was en hij tegen een bepaald bedrag meubelplaten kon leveren. Daarbij nam hij bij het slachtoffer een voorschot zonder een tegenprestatie te leveren.
Verder gaf hij op listige wijze een ander slachtoffer te kennen dat hij kon bewerkstelligen dat zij tegen betaling in aanmerking kwam voor een in onderpand gegeven perceel. Na geldbedragen in SRD en US$ van zijn slachtoffers in ontvangst te hebben genomen, liet K.C. niets meer van zich horen.
Tijdens het verhoor heeft de verdachte toegegeven zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit. Na overleg met het Openbaar Ministerie is K.C. in verzekering gesteld.
Het vermoeden bestaat dat deze verdachte meerdere slachtoffers moet hebben gemaakt. Deze benadeelden worden opgeroepen om in contact te treden met de afdeling Recherche regio Oost voor het doen van aangifte. Deze afdeling is ondergebracht op het politiebureau te Meerzorg.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald