55 nieuwe coronagevallen erbij

In het afgelopen etmaal zijn 55 personen positief getest op het coronavirus. Er zijn 247 burgers getest. 71 personen zijn in de verschillende ziekenhuizen opgenomen en negen op de Intensive Care Unit. Het aantal actieve gevallen staat op 733.
27 burgers zijn in de afgelopen 24 uur genezen verklaard, 161 in isolatie en 839 in quarantaine. Vanaf de uitbraak van het virus, in maart vorig jaar, zijn 148 personen overleden, in totaal 8.000 mensen positief getest en 7.139 anderen hersteld.
Minister Amar Ramadhin heeft vanmiddag tijdens de COVID-19-persconferentie de maatregelen aangescherpt. Verder liet hij weten dat een lockdown, weekend of totaal, op dit moment niet is uitgesloten en zelfs zeer waarschijnlijk. Een gedegen voorbereiding is noodzakelijk en de regering is in clusterverband, samen met het bedrijfsleven bezig de voorbereidingen te treffen.
Het uitgaansverbod van 19.00 uur tot 05.00 uur is nog van kracht. Alle overheidskantoren en scholen zullen in de periode van 24 januari tot en met 6 februari gesloten blijven. Dit geldt niet voor essentiële diensten van de overheid.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald