52 douaniers ronden 2e klasse commiesopleiding succesvol af

Bij de Inspectie der Invoerrechten en Accijnzen hebben 52 douaniers de opleiding tot Commies 2e klasse succesvol afgerond. De diploma-uitreiking vond gisteren plaats. Het hoofd van het opleidingscentrum Financiën, Mahindernath Gobardhan, presenteerde de resultaten van het evaluatieonderzoek van deze opleiding. Over het algemeen zijn alle modules redelijk tot goed gewaardeerd, alsook de leerstof, docenten en de moeilijkheidsgraad.
Het curriculum van de opleiding tot commies 2e klasse van de douane bestaat uit drie moduletrajecten, waaraan er totaal 560 college-uren zijn besteed. Deze modules zijn douane technische modules, administratieve controle en persoonlijke vaardigheden. De opleiding is op 5 februari 2018 gestart en in augustus 2020 afgerond.
Lloyd Kuhn, inspecteur van de douane, benadrukte dat hij erop rekent dat de opgedane expertise zal bijdragen aan de toewijding van de ambtenaren in het uitvoeren van hun taak. De directeur der Belastingen, Ismael Kalaykhan, gaf aan dat de geslaagden hebben bewezen over potentie te beschikken om uitdagingen in de uitvoering van hun werk, het hoofd te kunnen bieden. Attitude zal daarbij van eminent belang zijn, stelt hij.
De minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, gaf tijdens het bekendmaken van de bestgeslaagde aan, erg trots te zijn op de door de douaniers behaalde resultaten. Hij moedigde hen aan te blijven investeren in zichzelf door te blijven leren en vast te houden aan hun integriteit.
Shinaida Dinmohamed mocht als bestgeslaagde uit handen van minister Achaibersing een presentje in ontvangst nemen. De geslaagden kijken nu uit naar het opspelden van de epauletten voor het officieel afronden van dit onderdeel.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald