50 nieuwe besmettingen; actieve gevallen 407

Van de 150 personen die getest zijn afgelopen etmaal, zijn 50 positief. Vandaag zijn 42 personen genezen verklaard. Het aantal actieve gevallen is volgens de Covid-19 website van de overheid op 407.  15 van de mensen die positief zijn getest, wonen in Paramaribo, 13 zijn van Wanica, 3 zijn afkomstig uit Nickerie, 3 uit Commewijne, 1 woont in Para en 1 in Saramacca, terwijl de woonplaats van 14 onbekend is.

77 personen worden in het ziekenhuis behandeld. Daarnaast zijn zeven zieken opgenomen op de Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. In isolatie zijn 167 personen. Een deel is in thuisisolatie onder monitoring van een groep artsen.

Het aantal mensen dat zich laat testen is nog bijzonder laag, merkte minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid op een persconferentie zaterdag op. Hij moedigt mensen aan die verschijnselen vertonen die te maken hebben met het coronavirus om zich te laten testen. Er zijn verschillende plekken waar de test kan worden afgenomen.

Gevreesd wordt dat deze week meer mensen positief getest zullen worden omdat rond de feestdagen ondanks het verbod er toch feestjes zijn gehouden. Ook wordt het samenscholingsverbod niet door iedereen nageleefd. Veel mensen hangen bij winkels rond, zonder de Covid-maatregelen in acht e nemen. 
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com