5 jaar cel geëist tegen oud-voetballer en overlevende SLM-ramp De Haan voor drugshandel

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de rechtbank in Den Bosch vijf jaar cel en een boete van 20.000 euro geëist tegen voormalig profvoetballer Radjin de Haan (53) uit Haarlem. Hij stond terecht voor handel in en bezit van onder meer MDMA, cocaïne en ketamine. Dit berichten diverse Nederlandse media, waaronder het AD en het Parool.
Medeverdachte Mitch T. (24) uit Velserbroek hoorde 30 maanden celstraf en 10.000 euro boete tegen zich eisen. 
Volgens de Officier van Justitie legden de verdachten zich in 2021 toe op het versturen van drugs en ketamine in postpakketten. De Haan zou daarbij een prominente faciliterende rol hebben gehad. Hij stelde zijn woning ter beschikking voor het opslaan en verpakken van drugs, regelde auto’s en bracht pakketten weg, zei de aanklager. 
De Haan werd bekend als profvoetballer bij Telstar en FC Eindhoven en  is een van de elf mensen die in 1989 de SLM-vliegtuigramp in Suriname overleefde. Hij zat in het toestel samen met andere voetballers van het Kleurrijk Elftal, dat in Suriname zou gaan voetballen. De Haan werd op de ochtend van 7 juni 1989 wakker tussen de lijken in de jungle nabij vliegveld Zanderij en heeft zichzelf met een klein kind op de arm, uiteindelijk in veiligheid weten te brengen. Hij was de enige van de 17 Kleurrijke spelers aan boord van lijnvlucht PY 764 die uiteindelijk weer op de voetbalvelden terug zou keren.
De zaak tegen hem en zijn medeverdachten kwam aan het rollen nadat in februari 2021 in Engeland een doos werd onderschept met daarin een vijverpomp, waarin bijna 5 kilo harddrugs zat verstopt. De doos bleek op een pakketpunt te zijn afgegeven door De Haan.