49-jarige man aangehouden voor afpersing en bedreiging

De 49-jarige Eric S. is op 3 november door de recherche van Regio Oost aangehouden. Hij kreeg van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen in het Zuidoosten van Suriname, het Anapaikegebied, een stuk domeingrond met als toestemming exploratiewerkzaamheden hierop te verrichten.
Tijdens zijn onderzoekingen naar delfstoffen kwam hij andere personen van Braziliaanse komaf tegen, die aan goudwinning doen in dat gebied. Eric hield de groep Brazilianen voor dat hij toestemming heeft om te werken in het gebied en vreemdelingen geen werkzaamheden meer mochten verrichten in het gebied.
De Brazilianen die toch aan goudwinning wilden doen, mochten dit tegen betaling of een deel van hun vondst afstaan aan Eric. De vreemdelingen die hieraan geen gevolg gaven, werden bedreigd of hij maakte hun machines onbruikbaar.
De benadeelden deden aangifte tegen Eric. De eerste aangifte is op 15 oktober gedaan. De verdachte is meermalen door de politie opgeroepen, maar meldde zich niet aan. Via zijn advocaat werd de verdachte op 3 november wederom opgeroepen door de politie.
Hij meldde zich aan en werd terstond aangehouden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Eric voor afpersing en bedreiging ingesloten.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald