41ste coronadode; meeste overledenen rond 70 jaar

Er valt opnieuw een leven te betreuren als gevolg van het coronavirus. Het aantal dodelijke slachtoffers is hiermee gestegen naar 41. Eerder vandaag is ook het situatierapport uitgekomen, dat een beeld schetst van de COVID-19-situatie tot en met 11 augustus, waarbij er 38 doden waren. Hieruit blijkt dat de meeste overledenen aan het virus, zitten in de leeftijdscategorie vanaf 70 jaar.
De mensen in de leeftijdsgroep blijven vaak thuis en worden verzorgd vanwege hun leeftijd en onderliggende ziekten. Van tenminste vier personen in deze categorie is bekend dat ze afhankelijk waren van anderen voor zorg. Twee van de vier bejaarde burgers hadden reeds een beroerte doorgemaakt en waren bedlegerig, een was slechtziend en een was dement en dus helemaal afhankelijk van familie.
Familieleden, vrienden en verzorgers, bijvoorbeeld thuiszorg, zijn veelal de overbrengers van het virus naar deze ouderen, die vatbaarder zijn en ernstiger ziek kunnen worden in vergelijking met jongeren. Er raken meer mannen dan vrouwen besmet met het virus.
Situatie afgelopen 24 uurIn de afgelopen uren zijn er 77 gevallen erbij gekomen. Het aantal actieve gevallen staat op 893. Er zijn de afgelopen uren 64 personen hersteld, wat het totale aantal personen dat genezen is van dit virus brengt naar 1.894.
Momenteel zijn er 15 personen op de Intensive Care Unit (ICU) opgenomen. Volgens het situatierapport liggen er nog meer mensen in kritieke toestand, dus kunnen er nog meer mensen komen te overlijden.
In de ziekenhuizen zijn er 153 personen opgenomen, 735 in isolatie en 426 in quarantaine. In het voorbije etmaal zijn 308 testen uitgevoerd, waarvan 231 negatief. Volgens de cijfers blijkt dat in Paramaribo in het afgelopen etmaal 26 besmettingen erbij zijn gekomen, gevolgd door Wanica met 15, Para met 9, Commewijne 3.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald