4.036 nieuwe coronabesmettingen in Nederland

4.036 mensen in Nederland zijn de afgelopen week positief getest op het coronavirus, meldt het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag. Het is een toename van 1.448 ten opzichte van de 2.588 besmettingen die vorige week werden gemeld.
Maandag werden er 630 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is de grootste toename in 24 uur tijd sinds eind april. Dinsdag kwamen er 623 bij. Wel wordt er nu veel meer getest dan toen.
Ook werden de afgelopen week 38 COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis, 6 minder een week eerder. Negen mensen zijn overleden als gevolg van het coronavirus, drie meer dan vorige week.
Niet alle patiënten zijn de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden pas later gemeld. Ook ligt het daadwerkelijke aantal besmettingen waarschijnlijk hoger, omdat niet iedereen met klachten zich laat testen.
In de week van 27 juli tot en met 2 augustus ging het om 101.905. In de week van 3 augustus tot en met 9 augustus ligt dat aantal iets lager. Na de persconferentie van premier Mark Rutte, werden er donderdagavond wel zes keer meer coronatests ingepland dan op een normale avond. Binnen één uur maakten tweeduizend mensen een afspraak.
NU.nl

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald