35-jarige drugsverdachte aangehouden

De 35-jarige verdachte Sidarta R. is in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 juni door de stootgroep van het Korps Politie Suriname (KPS) bijgestaan door leden van het Nationaal Leger (NL) op het Maikoeproject aangehouden.
Deze man die zich over straat bevond, kon niet exact verklaren wat hij over straat deed. Eveneens kon hij geen dispensatiebewijs tonen aan de leden van het gemengd team. Alvorens hij in de bus werd geplaatst, werd hij door een wetsdienaar gefouilleerd. Daarbij trof de politie verschillende drugsoorten waaronder cocaïne, sukru, marihuana en xtc-pillen op Sidarta aan. De drug was verpakt in kleine zip Lock zakjes, waarvan een deel in folie was gewikkeld.
Verder trof de politie op deze verdachte SRD 147,50 en 5 euro aan. Het geldbedrag dat vermoedelijk van de drugopbrengst afkomstig moet zijn, is samen met het verderfelijke spul door de politie in beslag genomen, waarna Sidarta werd overgedragen aan de politie van het bureau Geyersvlijt.
Bij de voorgeleiding verklaarde de verdachte Sidarta dat een man hem de drug had gegeven om voor hem te houden. Ook gaf hij aan druggebruiker te zijn en sedert de COVID-19-pandemie uit stress begon te roken.
Na overleg met het Openbaar Ministerie is Sidarta door de politie achter slot en grendel geplaatst.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald