33-jarige vrouw aangehouden voor oplichting en verduistering

De 33-jarige verdachte Jennelien Roraima Bosoe, van wie er in de maand juli dit jaar opsporing in de media door de procureur-generaal was gelast, is door manschappen van de afdeling Fraude opgespoord en aangehouden. Tegen Bosoe, die zich ook uitgaf als Linger, hebben meerdere personen aangifte van oplichting en verduistering gedaan.
Zij hield haar slachtoffers namelijk voor dat zij in de positie verkeerde om hen aan een goedkope woning te helpen, wat achteraf niet het geval bleek te zijn. Ze heeft op deze manier een aantal personen voor grote geldbedragen in Surinaamse dollars benadeeld.
Eerdere opsporingen van Bosoe hadden niet het gewenste resultaat opgeleverd, omdat zij volgens informatie naar het binnenland was uitgeweken. Dit nadat enkele benadeelden haar woonadres aandeden om haar om rekenschap te vragen.
Bosoe is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Haar aanhouding is intussen met dertig dagen verlengd, meldt de afdeling Public Relations van de politie.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald