27-jarige vrouw voor verduistering en oplichting opgesloten

De 27-jarige verdachte Evelien T. werd op 11 mei na verkregen informatie door de politie van het bureau Uitvlugt opgespoord en aangehouden op haar schuiladres. De jonge vrouw, die vanaf het jaar 2019 een liefdesrelatie had met een buitenlander, moest tijdens zijn afwezigheid in Suriname zaken voor hem afhandelen. Van enkele appartementen, moest Evelien het geld van de huurders ontvangen en deze storten op de rekening van de aangever.
De ex-vriend verklaarde tegenover de politie, dat bij terugkeer hij de rekeningen naging en erachter kwam, dat Evelien helemaal geen gelden had gestort. Daarnaast heeft ze dozen die de man had opgestuurd met onder andere elektrische apparaten en toiletartikelen verkocht. Al deze gelden heeft Evelien voor zichzelf gebruikt. Volgens verklaring van een tweede benadeelde had Evelien onder valse voorwendselen 1250 euro geleend, die zij nooit heeft terugbetaald.
Een derde benadeelde kwam ook in beeld en deed aangifte voor oplichting tegen deze vrouw. Deze zaak wordt onderzocht door de politie. De verdachte werd na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. De politie van het bureau Uitvlugt roept eventuele benadeelden op om aangifte te doen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald