25.000ste persoon gevaccineerd

De 72-jarige Grace Tjon A San – Ooft heeft vanmiddag de 25.000ste vaccinatie toegediend gekregen. Deze seniorenburger valt onder de prioriteitsgroep van 60-plussers, die nu aan de beurt is om gevaccineerd te worden. Directeur Rakesh Sukul van Volksgezondheid overhandigde de seniorenburger een bos bloemen en een Libi Langa T-shirt. Volgens hem is Tjon A San een voorbeeld voor heel veel andere seniorenburgers, die de noodzaak van het vaccineren inziet.

Suriname is nu al ruim een maand bezig met het vaccineren van burgers. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft aangegeven, dat na de start op 23 februari het doel is om het aantal vaccinaties op te voeren naar 10.000 per week.
De volgende prioriteitsgroepen zijn nu aan de beurt:– Alle 60-plussers (thuiswonend en in bejaarden- en verzorgingstehuizen)– Alle 40-plussers met onderliggende aandoeningen zoals nierziekten (dialysepatiënten), diabetes mellitus (suikerziekte), overgewicht, sikkelcelziekte en hoge bloeddruk.– Alle zorgmedewerkers
Het ministerie is heel tevreden over het vaccinatie proces tot nu toe, meldt de Communicatiedienst Suriname in een persbericht. Zij vaart wat het gebruik van het AstraZeneca vaccin betreft volledig op de aanbevelingen van gezaghebbende onderzoeks- en gezondheidsinstituten zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de European Medicines Agency (EMA). Daarnaast wordt het ministerie geadviseerd door de Technische Advies Commissie (TAC).
Om de vaccinatie zo vlot mogelijk te laten verlopen is het belangrijk, dat een ieder die gevaccineerd wil worden zich eerst registreert op de website www.laatjevaccineren.sr. Als de online registratie niet lukt, kan er gebeld worden naar het gratis nummer 178.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald