24 Covid-19-tests, 0 besmettingen

06/12/2020 20:23 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Voor de vijfde keer in de afgelopen drie weken zijn er geen positieve Covid-19-gevallen gemeld. In de afgelopen 24 uur werd van slechts 24 personen een swab afgenomen. Geen van hen bleek besmet te zijn met het coronavirus. Suriname blijft daardoor op 5.324 besmettingen, inclusief elf active cases.
Met de drie mensen die in het voorbije etmaal genezen werden verklaard, staat het aantal personen dat in Suriname is hersteld van Covid-19 op 5.210. Het enige andere cijfer dat in vergelijking met 24 uur eerder veranderde was van de positieven in isolatie; ging van zes naar vier. De overige data – dodental (117), personen in ziekenhuizen (5), patiënten op de ICU (2), niet positieven in quarantaine (1.264) – bleef onveranderd.
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei eerder zondagavond tijdens de tweewekelijkse Covid-19-toespraak dat de situatie in Suriname “stabiel” is en er een “positief beeld” is. Het aantal nieuwe gevallen is volgens hem gedaald naar 2,14 per dag en amper 4,4 procent van de dagelijkse testen is positief. Het streven van de regering is om onder de 10 procent te blijven. De Wereldgezondheidsorganisatie hanteert 5 procent als norm.
De bezetting van de intensivecareafdelingen is gedaals van 16 naar 12 procent, de landelijke beddencapaciteit in het Regionaal Ziekenhuis Wanica en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo ging van 8 naar 4 procent. Met vier personen in de isolatieunit van het Regionaal Ziekenhuis Wanica is de bezetting onder de 3 procent. Ondanks deze goede cijfers heeft de minister “gemengde gevoelens” omdat sommige mensen zich niet houden aan de regels.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname