228 lockdownovertreders in zes dagen opgepakt

20/08/2020 18:20 – Van onze redactie
 
PARAMARIBO – De politie zal vanaf donderdag ertoe overgaan om personen te bekeuren die de Covid-19-wet overtreden. Dat heeft de voorlichtingsdienst van het Korps Politie Suriname op dezelfde dag gemeld. “We hebben alle wetgeving in place om boetes op te leggen”, zei minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie dinsdag tijdens de Covid-19-persconferentie.
Een kleine week terug, op 14 augustus, is de politie weer begonnen met het oppakken van overtreders van de lockdown. Aangegeven wordt dat er tussen 14 en 19 augustus 228 personen zijn opgepakt. Zij werden overgebracht naar de grote hal op het terrein van de politie academie, waar zij tot en met vijf uur in de ochtend werden opgehouden.
Amoksi zei dinsdag dat de politie is afgestapt van het waarschuwen en vermanend optreden. Daartoe werd besloten vanwege de aanname van de wet en het afkondigen van de lockdownmaatregelen door de president. Ook de stijging van het aantal Covid-19-geïnfecteerden deed de sterke arm besluiten om de benadering van vermanend optreden los te laten.
Volgens de bewindsman heeft de politie twee opties: lockdownovertreders overbrengen naar het Politie Opleidingscentrum om de nacht door te brengen of beboeten. In het verlengde van de nieuwe benadering is de surveillance opgevoerd en zijn er roadblocks bij bruggen.
De minister verzekerde dat er genoeg manschappen en materieel zijn, maar ontkende niet dat het een “uitdaging” blijft. “Omdat we naast Covid-19 de reguliere  zaken hebben, zoals de basispolitiezorg en aangiften. “Maar er zijn genoeg manschappen en genoeg materieel om uit te voeren.”
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname