22-jarige vast voor overtreding Vuurwapenwet, vernieling en bedreiging

De 22-jarige T.V. die meer bekend staat als ‘Toetem’ is op 8 februari door de politie van Recherche regio Oost aangehouden. Hij zou op 31 januari op twee verschillende plaatsen te Albina schoten hebben gelost met vuurwapens, die hij illegaal in zijn bezit had. Ook zou hij omstanders hebben bedreigd te zullen neerschieten en bracht vernielingen aan.
Deze verdachte werd eerder opgespoord in een berovingszaak, die in de maand januari 2020 is gepleegd te Moengo. De man wist uit handen van de politie te blijven, omdat hij vaker in Frans-Guyana vertoeft. Toen de verdachte van anderen begreep dat hij door de politie werd opgespoord, meldde hij zich op 8 februari samen met zijn raadsman aan bij de Recherche van regio Oost.
Bij de voorgeleiding heeft T.V. toegegeven zich schuldig te hebben gemaakt aan de bedreiging, vernieling en het lossen van schoten met een illegaal vuurwapen. Echter ontkent hij enige betrokkenheid te hebben in de berovingszaak, die in januari vorig jaar is gepleegd.
Verder verklaarde hij tegenover de politie dat de vuurwapens waarmee de schoten zijn gelost te Albina, toebehoren aan zijn vrienden waarmee hij samen ter plaatse was. De illegale vuurwapens zijn nog niet teruggevonden.
T.V. werd na overleg met het Openbaar Ministerie voor overtreding van de Vuurwapenwet, vernieling en bedreiging in verzekering gesteld.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald