2020 trauma jaar voor PL

Bronto Somohardjo, een van de toppers van de Pertjajah Luhur (PL) en minister van Binnenlandse Zaken (Biza), kan het nog steeds niet plaatsen dat zijn partij geen zetels heeft behaald bij de verkiezingen van mei 2020. Hij treurt nog steeds om de verkiezingsuitslag. De PL heeft in de districten Wanica en Commewijne aan lijstverbintenis gedaan met de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP).
“We maken deel uit van de regering vanwege de band van mijn vader Paul en Ronnie Brunswijk, maar voor de PL is het jaar 2020 geen goed jaar geweest. De verkiezingsuitslag is een grote teleurstelling voor ons. Ik heb gezien dat een deel van het volk verdeeld is en dat is pijnlijk,” zegt Somohardjo in gesprek met Suriname Herald.
Ondanks de verkiezingsnederlaag is de PL-topman de 16.000 kiezers, die hun stem hebben uitgebracht op de partij dankbaar. “Deze mensen zijn de basis, de kern en de hoop om door te gaan. De toekomst is niet verloren,” zegt de PL-topper. Hij geeft aan dat zijn partij nu al eraan werkt om het deel van het volk dat verdeeld is weer bij elkaar te brengen.
Ook de PL’ers die uit de partij zijn moeten weer thuiskomen. PL moet weer groot worden in 2025 en daaraan werkt de partij nu al. De mensen komen terug en ook de groep van Chitan uit Saramacca heeft zich weer aangesloten bij de moederpartij.
“Het politiek gedeelte gaat wel, het land is te mooi dat de bevolking pinaart,” vindt Somohardjo. De boodschap van sociale kracht en van eenheid moet verder naar voren gebracht worden. En die boodschap moet ook begrepen worden, zegt de PL-topper.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald