‘2020 is zeker een uitdagend jaar voor ons geweest’

28/10/2020 08:04 – Amanda Palis

Parbo viert woensdag zijn 65ste jaardag. : Amanda Palis  
PARAMARIBO – De Surinaamse Brouwerij herdenkt woensdag haar 65-jarig bestaan. Algemeen-directeur Renoud Ottervanger, noemt 2020 een uitdagend jaar voor het bedrijf, net zoals het voor vrijwel elk bedrijf in het land is geweest. Dat is niet alleen te wijten aan de corona pandemie, maar ook de economische situatie heeft eraan bijgedragen. ”Door unificatie van de koers zijn de kosten van de brouwerij met zeker SRD 200 miljoen gestegen, onder andere door de importcomponent voor de productie. Ook de accijns op onze producten zijn verhoogd.”
Het bedrijf heeft door de gestegen kosten de prijs van zijn producten moeten verhogen. “Dit is natuurlijk jammer en pijnlijk voor de consument. Maar als wij een gezond bedrijf willen hebben en blijven voorzien in werkgelegenheid kunnen we niet anders”, zegt de directeur. De brouwerij heeft ongeveer 200 medewerkers en 150 indirecte dienstverleners. “Ondanks de uitdagingen en aanpassingen zijn onze productie en levering redelijk stabiel gebleven. Het bedrijf levert zowel alcoholische als non-alcoholische dranken.”
Het bedrijf is in 1955 opgericht door de gebroeders Piet en Arthur Dumoleyn. Dat het zijn plaats in de samenleving heeft verworven is volgens Ottervanger te merken aan een van de campagnes die het heeft georganiseerd in verband met zijn jaardag. “We zouden die heel graag groots willen vieren, maar hebben op alternatieve en creatieve manieren toch stilgestaan bij 65 jaar Surinaamse Brouwerij”, zegt Ottervanger.
Een daarvan is de ‘Biri’ tori waar mensen hun verhalen delen via mediaplatforms. “Ik heb allemaal geweldige verhalen gehoord hoe de ‘Djogo’ als product van de Surinaamse Brouwerij een grote impact heeft gehad in de samenleving.” Hij hoopt dat de Surinaamse Brouwerij nog lang deel kan blijven uitmaken van de samenleving.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname