20 doden bij brand slaapzaal school buurland Guyana

MAHIDA — Ongeveer 20 mensen zijn omgekomen en meerderen zijn ernstig gewond geraakt nadat een “grote” brand in een middelbare school was uitgebroken. De brand brak maandag net na middernacht uit in de mijnstad Mahdia, centraal gelegen in Guyana. Een meisjesslaapzaal van de Mahdia Secondary School ging in vlammen op waarbij leerlingen in de val zaten.

“Dit is een grote ramp. Het is verschrikkelijk, het is pijnlijk”, zegt de Guyanese president Irfaan Ali hierover in een regeringsverklaring. Privé- en militaire vliegtuigen zijn naar Mahdia gestuurd, zo’n 200 kilometer ten zuiden van Georgetown, omdat de regio wordt geteisterd door hevige regenval.

Ali zegt dat hij opdracht heeft gegeven om regelingen te treffen in de twee grote ziekenhuizen in Georgetown, de hoofdstad van Guyana, “zodat elk kind dat aandacht nodig heeft de best mogelijke kans krijgt om die aandacht te krijgen.”

Natasha Singh-Lewis, een parlementslid van de oppositie, riep op tot een onderzoek naar de oorzaak van de brand. “We moeten begrijpen hoe dit gruwelijke en dodelijke incident heeft plaatsgevonden en alle nodige maatregelen nemen om te voorkomen dat een dergelijke tragedie zich opnieuw voordoet.”

[Mirror/BBC]