18-jarige tijdens lockdown in diepte verdwenen in Cotticarivier

De achttienjarige Faizel D. is vanmorgen tijdens het zwemmen met twee andere vrienden rond half elf nabij de Moengomarkt aan de Cotticarivier in het district Marowijne in de diepte verdwenen. Faizel D. is tot nu toe onbekende redenen in de diepte van de rivier verdwenen.
De 24-jarige Jonathan Kartowidjojo vertelt aan Suriname Herald dat hij samen met de vermiste jongen en een andere vriend naar de Cotticarivier was gegaan om te gaan zwemmen. Hij is op gegeven moment naar het midden van de rivier gezwommen, terwijl Faizel en de andere vriend achter hem waren. Opgegeven moment zag hij dat Faizel paniekerig deed in het water. Zijn andere vriend kon niet veel doen omdat hij ook niet kan zwemmen, zegt Kartowidjojo.
Toen ik terugkeerde was hij al weggezakt. Ik ben daarna teruggegaan om hulp te gaan zoeken. De derde jongen weet volgens Kartowidjojo ook geen raad en kon niet helpen om Faizel te redden uit zijn benarde situatie. Hij geeft aan dat zijn vriend Faizel al in de diepte was gezakt toen hij bij hen aankwam. “Als ik nog iemand had, zouden we hem zeker kunnen redden. Indien ik wist dat het zover zou komen hadden we dit zeker niet gedaan”, zucht Kartowidjojo.
De voorzitter van de ressortraad van Moengo, David Djendje, die ook ter plekke is, zegt in een reactie aan Suriname Herald dat de politie en brandweer op dit moment bezig zijn te zoeken naar de vermiste jongen. Hij noemt dit een trieste situatie voor de ouders van het kind, maar ook voor de hele gemeenschap. Er is een lockdown en iedereen was thuis totdat wij hiermee geconfronteerd werden, zegt Djendje.
Hij zegt heel voorzichtig dat de jongens naar alle waarschijnlijkheid stiekem naar de rivier zijn getogen om te gaan zwemmen. Mensen zullen denken dat er geen lockdown is terwijl dat niet het geval is. “Ze zijn buiten het gezichtsveld van hun ouders en de politie stiekem daar gaan zwemmen. Heel Moengo is in rep en roer. De zoektocht wordt voortgezet” aldus Djendje.
Ook districtscommissaris Olivia Domini van Marowijne-Zuidwest is ter plekke om zich te oriënteren.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald