Ruim 160 militairen hebben door middel van bevordering erkenning gekregen voor hun inzet binnen het Nationaal Leger. Op donderdag 22 mei werden bij het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO) 122 manschappen bevorderd tot de rang van sergeant (onderofficieren). Deze groep heeft met succes de voorbereidingsfase van de cursus tot groepscommandant afgerond. Daarnaast ontvingen 45 collega’s hun periodieke bevordering. De dag stond volledig in het teken van erkenning, waardering en trots voor hun jarenlange inzet.
Defensieminister Krishnakoemarie Mathoera onderstreepte het belang van deze cursus binnen het bredere loopbaanbeleid van het Nationaal Leger. “Deze militairen vormen de schakel tussen manschappen en officieren. Je begint onderaan, en groeit via opleidingen en inzet door naar hogere rangen. Het is wettelijk vastgelegd, maar het gaat vooral om erkenning en perspectief.” De bewindsvrouw betreurde het dat sommige militairen gedurende decennia geen bevordering ontvingen.
“Dat is slecht voor de motivatie en voor de organisatie. We hebben dat patroon doorbroken. Opleidingen zijn herstart en er is weer ruimte voor doorgroei.” Volgens minister Mathoera draait het om kennis, vaardigheden en de juiste houding: “Leiderschap is ook mensgerichtheid.” Ze voegde eraan toe: “Elke keer als ik iets kan betekenen voor het personeel, ben ik blij. Want een gemotiveerd korps is de ruggengraat van een sterke organisatie.”
Volgens IDO-commandant kolonel Justus Hew A Kee is de groep in fases opgeleid. “Vanwege een tekort aan andere onderofficieren, zijn we gestart met een versnelde cursus, speciaal voor ervaren korporaals die klaar zijn voor de volgende stap. Ze hebben het traject in meerdere groepen doorlopen. De cursus bestond uit een opfrissing van militaire basisvakken zoals exercitie en inwendige dienst, met als doel de deelnemers klaar te stomen voor hun rol als groepscommandant, een functie die een belangrijke rol heeft binnen het leger.
Groepscommandanten sturen direct de eenheid aan in het veld. Na de vervolgfase van 4,5 maanden zullen de deelnemers volledig inzetbaar zijn in deze belangrijke rol. Over twee weken starten de cursisten aan het vervolgtraject van 4,5 maand. Daarin worden ze, onder zware omstandigheden in theorie en praktijk, voorbereid op hun toekomstige rol als groepscommandant. “Ze hebben al jarenlange ervaring, maar missen nog de theoretische onderbouwing. Die vullen wij nu aan”, aldus kolonel Hew A Kee.
- Toetie is VHP-kandidaat #30 en gelooft in een Suriname waar…..
- Sol Suriname verwerpt valse beschuldigingen en benadrukt in…..
- Het Grote Nationale Verkiezersdebat – gewonnen door de grot…..
- Politie waarschuwt: ‘Datingsites’ steeds vaker lokaas voor …..
- Zeventien doden na drinken van giftige alcohol in India: po…..
- Gelijkspel tussen Transvaal en Robinhood..
- Roofoverval op winkel aan de Nieuw Weergevondenweg..
- Sol Suriname wijst met klem alle valse beschuldigingen af..
- Olifantspoten op een schaakbord..
- Voormalig ‘Leraar van het Jaar’ krijgt 30 jaar …..
- DNA-kandidaat aangehouden voor cocaïne in pakket: partij re…..
- Minister Dasai niet op de hoogte van skalians op Afobaka-st…..
- AZP eert verpleegkundigen op Dag der Verpleging..
- Kan nieuw leiderschap een duurzaam pad uitzetten?..
- Eddy Wilson wint vierde Roger Boyce World Cup..
- Trump begint Midden-Oostenreis met reeks deals in Saudi-Ara…..
- Politie onderzoekt verdachte verstrekking van 40 oproepings…..
- CBvS-governor: Valutaveilingen geen directe poging verlagi…..
- Bewoners Esther Stichting geïnformeerd over stemproces..
- Grafruiming tussen wet en praktijk (1): ‘Er is nauwelijks n…..
- Kapitein van Coeroeni: “President Santokhi behandelt ons al…..