109de coronadode, vier ministers besmet

15/10/2020 20:39 – Van onze redactie

Justitieminister Kenneth Amoksi (l) is zwaar bekritiseerd door de NDP-parlementariër Rabin Parmessar, die het gedrag van de positief geteste bewindsman als onverantwoord betitelde. :  
PARAMARIBO – Voor de tweede dag op rij is er een persoon in Suriname overleden aan het coronavirus. Dat brengt het Covid-19-sterftecijfer van het land donderdagavond op 109.
In de afgelopen 24 uur zijn er 294 personen getest: elf bleken besmet met het virus, 283 waren negatief. De positieve gevallen zijn in hoofdstad Paramaribo (6) en de districten Wanica (3), Saramacca en Marowijne (elk 1).
Donderdag iets na half vier ’s middags maakte de Communicatiedienst Suriname bekend dat de ministers David Abiamofo (Natuurlijke Hulpbronnen) en Reshma Kuldipsingh (Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken) positief zijn getest op Covid-19. Vorige week raakte minister Diana Pokie (Grondbeleid en Bosbeheer) besmet; ze is opgenomen in het ziekenhuis.
Later donderdagmiddag zorgde de onthulling dat ook minister Kenneth Amoksi (Justitie en Politie) het coronavirus onder de leden heeft, voor consternatie in het parlement omdat de bewindsman die dag in de vergaderzaal was geweest. Ten overstaan van het college stelde president Chandrikapersad Santokhi dat de minister eerst negatief en vervolgens positief was getest.
Rabin Parmessar beweerde anders. Volgens de NDP-parlementariër had de minister nog geen testresultaat gehad. De bewindsman werd onverantwoord gedrag verweten dat hij toch naar het parlement was gekomen. De manier hoe het DNA-lid zijn punt wilde maken, zinde voorzitter Marinus Bee niet en de hulp van de politie werd op gegeven moment ingeroepen om de NDP’er uit de zaal te zetten. 
Suriname telt nu 78 active cases op een totaal van 5.094. Daartegenover staan 4.907 genezen personen, inclusief 21 in de afgelopen 24 uur. Er zijn 36 Covid-19-patiënten in ziekenhuizen, drie op de intensive care unit, 41 positieven in isolatie en 540 niet positieven in quarantaine. Deze heel week zijn er geen Covid-19-persconferenties gehouden door de regering, die een stortvloed van kritiek over zich heen kreeg nadat er beelden circuleerden van bewindslieden die de door hen zelf gepredikte MoHanA-regels met de voeten traden.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname