Studentenorganisatie NJSS-BOS gaat ook de straat op

De Nationale Jongeren Scholieren Studenten Belangenorganisatie Suriname (NJSS-BOS) gaat vanaf vandaag ook de straat op. “Wij kunnen het niet meer aan. Er wordt een loopje met ons genomen,” zegt NJSS-BOS-voorzitter Henk Sacco. Hij geeft in gesprek met Suriname Go aan dat de studenten de situatie in het land zat zijn. De maandelijkse kosten voor transport per student liggen al boven de SRD 500 en vele ouders kunnen het zich dit niet meer permitteren.
“Ik heb de normale situatie geschetst en nog niet gesproken over studenten die vanuit de districten naar de stad afreizen, want de kosten liggen heel hoog,” haalt Sacco aan. Volgens hem zijn er een aantal gesprekken gevoerd met de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en ook andere hooggeplaatsten binnen de regering en toch komen er geen veranderingen en oplossingen.
Er wordt volgens hem allang aan de bel getrokken over de alarmerende situatie in het land. Er zijn studenten die op een hongerige maag naar school moeten en niemand heeft een luisterend oor.
Een andere situatie is dat er op school ook nooit voldoende materiaal is om te werken, waardoor studenten constant moeten uitgeven aan het kopiëren en printen. De benzineprijzen zullen heel binnenkort weer omhooggaan en dat betekent dat de bustarieven ook zullen worden aangepast, geeft de voorzitter aan. Hoe verder dan met de studenten, vraagt hij zich af.
“Wij studenten hebben ook ondersteuning nodig. We hebben te lang aan de bel getrokken en ik roep namens de organisatie die opkomt voor alle jongeren en studenten in Suriname op om op te staan en hun ondersteuning te geven aan de geplande acties die gevoerd worden,” zegt Sacco.