Standhouders werken in weer en wind, in regen en een felle zon

Het is enkel mensen opgevallen dat sommige standhouders normaal mee doen met de verkoop ook als het slecht weer is. “In regen en zon zie je enkel standhouders toch langs de straat staan met hun producten”, zegt een vrouw in gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname. “Ik zie het vaak als ik van het werk naar huis rij. Je hebt enkele standhouders die geen onderdak hebben, maar met een paraplu toch meedoen met de verkoop.”
“Ik heb geen tijd te verliezen en niets houdt mij tegen mee te doen met verkoop”, zegt een standhoudster die meedoet met de verkoop langs de straat. “Ik heb mijn paraplu, warm water, een dikke trui en mijn lekkers, dus ik ben helemaal goed. Ik kijk nu alleen uit om meer geld te maken en een beetje zon of regen houden mij niet tegen”, aldus de vrouw.  
De prijzen van de groentesoorten verschillen bijna wel overal. “Je hebt standhouders die langs de straat meedoen met de verkoop die nog steeds een bos groenten voor SRD 35 willen verkopen terwijl het bij velen al gedaald is naar tussen SRD 10 en SRD 20. Maar ik houd mij aan mijn prijs, ik ben niet van plan mijn klanten te jagen. Hoe goedkoper, hoe meer klanten en hoe minder dan zit ik toch met mijn goederen. Ik heb liever een geslaagde dag, dan een dag waarop ik met meer dan de helft van mijn goederen naar huis ga. Regen of niet, ik probeer het maar zolang ik daartoe in staat ben.”
TM