Staatsolie op zoek naar geschikte vervanging voor Brunswijk en First Lady

President Chandrikapersad Santokhi, heeft gisteren tijdens een regeringspersconferentie benadrukt, dat het proces van terugtreding van zijn echtgenote Mellisa Santokhi-Seenacherry uit de Raad van Commissarissen (RvC) bij de Staatsolie Maatschappij Suriname, reeds is ingezet. Ook die van president-commissaris Leo Brunswijk, de jongere broer van vicepresident Ronnie Brunswijk, is reeds ingezet. Naar de redactie uit welingelichte bronnen verneemt, heeft Staatsolie zelfs een traject ingezet, om op zoek te gaan naar geschikte kandidaten ter vervangingen van de First Lady en Brunswijk.
Het terugtreden van mevrouw Santokhi-Seenacherry en Brunswijk, zal conform de wettelijke regels geschieden. ‘’Op een wijze conform de elementen van goed bestuur, ook conform de statutaire bepalingen. Hieromtrent krijgt u binnenkort duidelijkheid.
Wij willen ervoor zorgdragen, dat daar besluiten worden genomen conform de aspecten van goed bestuur en ook zaken die te maken te hebben met de statuten. Laat het duidelijk zijn, dat dat de enige functie is die de First Lady heeft‘’, benadrukte Santokhi.
Indien personen terugtreden, moet er volgens het staatshoofd, meteen een vervanging plaatsvinden. Dit is volgens Santokhi ook afgesproken. ‘’Anders gaat het verlammend werken op het bestuur. Staatsolie is een te belangrijk bedrijf om daar een stukje onzekerheid te hebben‘’, voerde Santokhi aan. Staatsolie heeft volgens de president, ‘’een sterke RvC nodig, die het beleid goed kan aansturen’’.
The post Staatsolie op zoek naar geschikte vervanging voor Brunswijk en First Lady .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname