Somohardjo: ‘Sterke week voor CBB’

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), maakt een inhaalslag om de decentralisatie van de dienstverlening niet alleen dichter bij de bevolking te brengen, maar ook klantvriendelijker te maken. In dit kader zijn de afgelopen week in het district Sipaliwini en Para, het 44e en de 45e Bureau voor Burgerzaken (BvB) opengesteld, waar de lokale burgerij voor alle diensten terecht kan. De opening gebeurde in aanwezigheid van CBB-directeur Anastatia Kanapé-Poki, BiZa-directeur Nasier Eskak, BiZa-HRM-directeur Jacintha Thomas-Alfaisi, parlementariërs Karto en Kanape, en andere gezagsdragers.
In Sipaliwini te Stoelmanseiland, werd het BvB door vicepresident Ronnie Brunswijk en BiZa-minister Bronto Somohardjo op donderdag 17 november heropend. Minister Somohardjo gaf aan dat al een aantal keren is geprobeerd om te Stoelmanseiland een BvB-kantoor te openen. De eerste keer was vlak voor de verkiezingen van 2015, toen werd het BvB-kantoor weer na twee maanden gesloten. De minister die een gedeelte van zijn speech in het Aucaans hield, gaf aan dat dit keer het BvB-kantoor niet voor twee maanden of voor twee jaar open blijft, maar voor altijd. ‘’De ambtenaren zijn ready om de bevolking van dienst te zijn’’, aldus de minister.
Vicepresident Brunswijk was verheugd om eindelijk het BvB-kantoor te “Stoelie” te heropenen. ‘’Vooral in deze moeilijke tijd is het een uitkomst voor het volk, want nu hoeven de mensen geen vervoer meer naar de stad te betalen, maar kunnen ze al hun CBB-zaken doen te Stoelmanseiland’’, zei de vicepresident.
Het BvB van Para staat te Rijsdijk aan de Agootoe Mainstraat en werd op woensdag 16 november opengesteld. “W’o kenk a tori, en dit zal voor alle districten gelden’’, verzekerde CBB-directeur Kanapé- Pokie.
Zowel in Para als Sipaliwini was BiZa-directeur Eskak vergenoegd en garandeerde dat de regering Santokhi – Brunswijk haar belofte nakomt door de dienstverlening naar de samenleving toe te brengen. Veertien jaar geleden was het voor het laatst dat er een nieuw BvB-kantoor werd opengesteld.
The post Somohardjo: ‘Sterke week voor CBB’ .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname