Somohardjo: Ondanks situatie in het land, moeten kinderen niet ontmoedigd raken

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) begint zondag in Nickerie en Coronie met een fundraising om schoolkinderen te ondersteunen. Hierna wordt de activiteit ook in overige districten voortgezet. Volgens PL-voorzitter Paul Somohardjo, is een ontwikkeling zonder onderwijs, geen ontwikkeling. Somohardjo is zich ervan bewust, dat ook schoolgaanden het erg moeilijk hebben, en velen geen schoolspullen kunnen kopen.
Somohardjo verklaarde dat met deze inzamelactie, schoolbenodigdheden zullen worden aangeschaft voor kinderen, die deze hard nodig hebben. Somohardjo merkte op dat ook schoolspullen erg prijzig zijn geworden. “Er is minstens SRD 1.000 voor nodig om de belangrijke spullen aan te schaffen”, aldus Somohardjo. Volgens Somohardjo moeten kinderen, ondanks de situatie in het land, niet ontmoedigd raken. “De PL wil geen partij zijn die alleen tijdens de verkiezingen hard werkt om stemmen te krijgen, maar wil het volk ook in deze moeilijke tijden bijstaan”, aldus Somohardjo.
Somohardjo maakt zich verder grote zorgen over de verwachte schaarste aan basisgoederen, zoals blom en uien. “Ik ben daarom altijd voorstander geweest van een centrale import, die niet uitgaat van grote winsten, maar die goederen betaalbaar aanbiedt aan het volk, “Een centrale plek onder strenge financiële controle”, aldus Somohardjo. Ik begrijp dat dit gepaard gaat met veel tijd en kapitaal, maar om de prijzen van de basisgoederen onder controle te krijgen, behoeft dat een goede financiële commissie”, aldus Somohardjo.
Somohardjo hoopt met dit voorstel er oplossing komt en dat het volk niet gedemotiveerd raakt. “We kunnen er onderuit komen als wij samen bundelen”, aldus Somohardjo. Niemand wil terug naar de tijd van de schaarste zoals in de jaren tachtig van de vorige eeuw. We moeten niet alleen klagen dat alles duur is, maar moeite doen deze moeilijke periode te overbruggen”, meent Somohardjo.
The post Somohardjo: Ondanks situatie in het land, moeten kinderen niet ontmoedigd raken .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname