SO Welgedacht, Bloementuin en Maretraite ontvangen keukengerei en -apparatuur

Drie scholen voor speciaal onderwijs hebben een upgrade van hun keukeninfrastructuur gekregen om de voedselkwaliteit en -veiligheid bij de bereiding van schoolmaaltijden voor leerlingen te verbeteren. De upgrade is bedoeld om de toegang van leerlingen tot gezonde en voedzame schoolmaaltijden te verwezenlijken en komt dankzij de steun van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO), de Mexicaanse en de Surinaamse overheid. Het betreft een project van het Resilient Caribbean Initiative.
De SO Welgedacht C, SO De Bloementuin en SO Maretraite ontvingen in december nieuwe apparatuur en keukengerei ter verbetering van de infrastructuur van hun bestaande keukens. SO Welgedacht C kreeg een nieuwe koelkast en een nieuw fornuis, terwijl SO De Bloementuin en SO Maretraite diverse kleine keukenbenodigdheden in ontvangst mochten nemen, waaronder potten, pannen, kookgerei, handmixers en keukenweegschalen.
Elke school heeft ook een keukenkast ontvangen. De scholen werden in overleg met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur geselecteerd. Verbetering van de bestaande schoolkeukens is een belangrijke stap om de toegang tot gezonde schoolmaaltijden te waarborgen, omdat de scholen dan over de juiste apparatuur, keukengerei en opslagfaciliteiten beschikken om een breed scala aan lokaal geproduceerde producten, vlees en zuivelproducten te bereiden en te bewaren.
Het project beoogt de versterking van de capaciteit van instellingen en belanghebbenden om veerkrachtige en duurzame nationale schoolvoedingsprogramma’s uit te voeren. Hoewel Suriname momenteel geen actief nationaal schoolvoedingsprogramma heeft, ontwikkelt de regering, met steun van het deelproject, een concept schoolvoedingsbeleid.
Suriname zal worden ondersteund bij de ontwikkeling van een veerkrachtig schoolvoedingsprogramma, terwijl andere scholen zullen worden tegemoetgekomen met de installatie van drinkwaterbakken om de toegang tot drinkwater te verbeteren.