SMA wilt tastbare resultaten beleid regering zien

PARAMARIBO — De Surinaamse Moslim Associatie (SMA) wil tastbare resultaten van de regering zien. Dit maakte de organisatie bij monde van secretaris Faisel Bafati kenbaar aan president Chandrikapersad Santokhi. Fariek Nazir, tweede penningmeester, sprak zijn afkeuring uit over de incidenten van 17 februari. Evenwel zegt hij dat de algemene mening binnen zijn organisatie is dat de samenleving in een neerwaartse spiraal zit.
De SMA is zich bewust van hetgeen de regering bij aantreden heeft aangetroffen en dat het staatshoofd zijn uiterste best doet om daar verandering in te brengen. Echter is het nog niet wat het zijn moet, meent Bafati. De organisatie is donderdag door het staatshoofd ontvangen in het kader van de voorgesprekken op weg naar nationale dialoog. Het staatshoofd merkte bij de aanvang van de bijeenkomst op dat de regering het signaal dat gemeenschap op 17 februari heeft gegeven wil omzetten in beter beleid. Om hiertoe te komen zijn de inzichten van de religieuze organisatie ook noodzakelijk vanwege hun betrokkenheid in de samenleving.

Volgens Bafati zijn tal van zaken die zorgen voor tekortkomingen in het sociaalmaatschappelijk leven. De SMA vroeg om aandacht voor de kwesties huisvesting, sociale uitkeringen, grondproblemen en de koersstijging met koopkrachtdaling als gevolg. Hij voegde eraan toe dat het volk ontspoord kan raken wanneer er te veel tekortkomingen zijn.

ADVERTISEMENT

Ook vindt de organisatie het belangrijk dat de regering aandacht schenkt aan het leven in het binnenland, het beleid bij parastatale bedrijven, speculatie met door de regering uitgegeven gronden en beter beleid rond ruimtelijke ordening. Het staatshoofd heeft de SMA gevraagd om een lijst met namen van jongeren binnen de organisatie die behoefte hebben aan een stuk grond. Hij informeerde de organisatie ook over de 7% woningbouwfinanciering. Volgens het staatshoofd worden er sociale programma’s uitgevoerd en de regering probeert zoveel mogelijk evenwicht te brengen in het uitvoeren haar beleid.