SLM voert maandag inaugurele vlucht uit met Sabaku

PARAMARIBO — De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zal maandag de inaugurele vlucht met haar nieuwe kist genaamd Sabaku uitvoeren. Het is de route PY635 naar Curaçao en Aruba.
De SLM heeft samen met de Civil Aviation Safety Authority Suriname (CASAS) de laatste zaken correct kunnen afhandelen met betrekking tot de B737-800. De kist is gereed gemaakt en wachten de vliegmaatschappij en haar stakeholders op het grote moment.
Sabaku is op 3 januari van dit jaar ingezegend door de vliegmaatschappij op de Johan Adolf Pengel International Airport. De SLM zegt ook met dit vliegtuig de service naar haar passagiers te verbeteren.
Volgens de Communicatie Dienst Suriname (CDS) heeft president Chandrikapersad Santokhi zich vanaf zijn aantreden eraan gecommitteerd het bedrijf samen met het regeerteam, de directie, vakbond, actoren binnen de luchtvaartsector, en het personeel wederom gezond te maken.
Het besluit om een toestel in eigen beheer voor de regionale route aan te schaffen maakt deel uit van het beleid van de regering. Het voornemen is om in 2023 ook voor de Mid-Atlantische route een vliegtuig aan te schaffen.