SLM vliegt vanaf 20 juli weer op Mid-Atlantische route

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) zegt op woensdag 20 juli de vluchtuitvoering tussen Paramaribo en Amsterdam te zullen hervatten. Surinam Airways heeft voor het hervatten van de Mid-Atlantische route een overeenkomst gesloten met chartermaatschappij Airhub Airlines in Malta.
De national carrier zegt in een persbericht dat alle inspanningen van de afgelopen weken erin hebben geresulteerd dat Surinam Airways haar vluchten op de Paramaribo-Amsterdam route vice versa aanstaande woensdag zal hervatten.
Tijdens intensieve onderhandelingen met de aandeelhouder en andere essentiële partners zijn er per heden dusdanige garanties verkregen, dat de heropstart van de operatie kan plaatsvinden en de uitvoering van het herstelplan voortgang kan vinden. Op woensdag 20 juli 2022 is de eerste vlucht vanuit Amsterdam naar Paramaribo vice versa gescheduled, staat in het persbericht.
Surinam Airways neemt met alle stakeholders de voorbereiding van de vluchthervatting ter hand. Volgens schema zijn er drie keer per week, elke woensdag, vrijdag en zondag, vluchten op deze route, die worden uitgevoerd met toestel, cockpit- en cabinepersoneel van Airhub Airlines.
Er wordt continu doorgewerkt om de getroffen passagiers te accommoderen. Surinam Airways spreekt de hoop uit dat met het openstellen van de route Paramaribo-Amsterdam een eerste stap te hebben gezet om het vertrouwen van het reizend publiek en de Surinaamse gemeenschap te kunnen terugwinnen.