SLM nu dag later naar Amsterdam

PARAMARIBO — De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft haar intenties om woensdag te vliegen naar Nederland enigszins moeten aanpassen. De vlucht zal nu donderdagochtend vijf uur plaatsvinden. De wijziging heeft te maken met het feit dat er “onvoorziene technische onderhoudswerkzaamheden” moeten worden uitgevoerd op de kist van Airhub Airlines, waarmee de Mid-Atlantische route gaat worden onderhouden.
Corporate Communications meldt dinsdagmiddag dat donderdagochtend zal worden gevlogen met GullivAir. “Vanwege een grotere vervoerscapaciteit van GullivAir (326 passagiers) zal Surinam Airways op deze vlucht in staat zijn meerdere gestrande passagiers te vervoeren.” Echter kan niet woensdag worden gevlogen, zoals gepland, omdat het cabinepersoneel zich dient te houden aan de wettelijk verplichte rusttijd.
De PY994 van Paramaribo naar Amsterdam moet om vijf uur donderdagochtend opstijgen vanaf de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven. De passagiers moeten zich tussen middernacht en drie uur ’s morgens melden. De SLM, die aangeeft dat GullivAir eerder vluchten voor haar heeft uitgevoerd, benadrukt dat de opstart van de operatie op de Mid-Atlantische route haar “hoogste prioriteit heeft om daarmee zo spoedig mogelijk de gestrande passagiers naar hun plaats van bestemming te vervoeren”.
Eerder dinsdagmiddag heeft de Communicatiedienst Suriname (CDS) gemeld dat de doorstart van de SLM zal worden gefinancierd uit de goudvoorraad van Grassalco bij Royal Canadian Mint. Het herstelplan van het luchtvaartbedrijf is begroot op veertien tot vijftien miljoen US dollar. Dat bedrag wordt voor een periode van acht jaar en een rente van gemiddeld 4,8 procent geleend bij Grassalco, aldus de CDS.