SLM hervat vluchten route Paramaribo-Amsterdam 

door Redactie
PARAMARIBO — De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) is van plan om op woensdag 20 juli de vluchtroute Paramaribo-Amsterdam weer op te pakken. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Op die datum is ook de eerste vlucht vanuit Amsterdam naar Paramaribo gepland. “Tijdens intensieve onderhandelingen met de aandeelhouder en andere essentiële partners zijn er per heden dusdanige garanties verkregen, dat de heropstart van de operatie kan plaatsvinden en de uitvoering van het herstelplan voortgang kan vinden”, meldt de SLM.
Surinam Airways laat weten met alle belanghebbende de voorbereiding van de vluchthervatting ter hand te nemen. “Volgens schema zijn er drie keer per week, elke woensdag, vrijdag en zondag, vluchten op deze route, die worden uitgevoerd met toestel, cockpit- en cabinepersoneel van Airhub Airlines. Er wordt continu doorgewerkt om de getroffen passagiers te accommoderen”, meldt het bedrijf. 

Er wordt continu doorgewerkt om de getroffen passagiers te accommoderen

Gestrande passagiers
De minister van Transport Communicatie en Toerisme Albert Jubithana liet eerder aan journalisten weten dat het afhandelen van de gestrande passagiers van de geannuleerde SLM-vluchten grote prioriteit voor de overheid als grootste aandeelhouder. Volgens Jubithana gaat het om meer dan 2.600 passagiers die gestrand zijn. 1800 vanuit Nederland naar Suriname en 800 van Suriname naar Nederland. Op 6 juli heeft de SLM bekendgemaakt dat de vluchten op de routes Amsterdam en Miami tijdelijk opgeschort worden. Voor Amsterdam gaat het om vluchten tot 17 juli en voor Miami  om vluchten tot 2 augustus 2022.
De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) heeft de SLM vorige week per brief gevraagd de gelden van niet uitgevoerde vluchten conform de regels terug te betalen. Daarnaast moet de SLM zekerheid geven over vluchten die nog zijn gepland op latere data. “Juist nu in vakantietijd worden vele gezinnen gedupeerd die op bezoek naar familie gaan”, vindt de ANVR.
“Surinam Airways spreekt de hoop uit dat we met het openstellen van de route Paramaribo-Amsterdam een eerste stap te hebben gezet om het vertrouwen van het reizend publiek en de Surinaamse gemeenschap te kunnen terugwinnen”, aldus de SLM.