Silvano Tjon-Ahin minister af

Minister Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) is minister af. Hij heeft vandaag het protocol van overdracht getekend en de leiding van het departement officieel overgedragen aan minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ). Mac Andrew zal vanaf nu als ad-interim fungeren voor het ministerie van ROM.
Tijdens zijn uitzwaaitoespraak benadrukte ex-minister Tjong-Ahin dat het ministerie van ROM misschien klein is, maar dat het wel gericht is op de toekomst. Hij liet weten dat er reeds enorm veel werk is verzet en hij er vertrouwen in heeft dat de staf die hij achterlaat voldoende uitgerust is om het grote werk dat er nog te verrichten is, succesvol uit te voeren.
Minister Mac Andrew sprak zijn waardering uit voor het werk dat ex-minister Tjong-Ahin heeft verricht. Hij betreurt het dat de uit het kabinet getreden minister het werk dat hij is begonnen niet kan afmaken, en noemt hem een leider van kaliber.
Mac Andrew hoopt dan ook dat er continuering van beleid zal zijn en dat hij nog steeds kan rekenen op de ondersteuning van de vertrekkende minister, die hij beschouwt als iemand die op diverse ministeries ondersteuning heeft geboden en bijgestaan heeft met wijsheid.
Met de officiële overdracht van het ministerie van ROM aan minister Mac Andrew begint er een nieuwe fase voor dit ministerie. De toekomst zal uitwijzen wat deze nieuwe fase zal brengen.