Security Guard aangehouden ter zake overtreding vuurwapenwet

In het kader van de veiligheid in de binnenstad merkte de politie van het bureau Centrum op vrijdag 10 maart 2023 tijdens voetsurveillance op, dat er voor de Centrale markt een man met een jachtgeweer op de openbare weg liep. De wetsdienaren wenden zich direct tot deze man en hielden hem staande. Bij een ingesteld onderzoek bleek het te gaan om de 28-jarige Wiresh F., die bij een Security bedrijf werkzaam was. Hij gaf de politie te kennen dat hij tijdens bewakingswerkzaamheden bij een fastfood restaurant in de binnenstad een woordenwisseling heeft gehad met een collega. Hij verkleedde zich en verliet toen zijn post om zich op het hoofdkantoor van het Security bedrijf aan te melden. In een tas die de man bij zich had, werd er ook een gasbuckspistool aangetroffen,

Aangezien hij geen vuurwapenmachtiging kon overleggen, zijn zowel het jachtgeweer als de gasbuckspistool in beslag genomen. Verder kon ook het Security bedrijf geen machtiging van het wapen overleggen.

Wiresh werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.
Security Guard aangehouden ter zake overtreding vuurwapenwet Korps Politie Suriname.