Season Band dropt eerste live audio op YouTube

door Shanavon Arsomedjo
PARAMARIBO — De Season Band heeft dinsdag haar allereerste audio van een liveshow online geplaatst om de fans die aanwezig n te herinneren aan een gezellige avond, maar ook om de mensen die er niet bij konden zijn als nog te laten genieten van het optreden. Het liveoptreden werd eind mei gehouden om te vieren dat de formatie 20K volgers heeft op social media. “Onze party was lit. We hadden een goede opkomst”, zegt Roberto ‘The Gboss’ Banel, leider van de band, tevreden. Om de trouwe fans een extraatje te geven, besloten de leden daarom de audio op YouTube te plaatsen.
Season Band is één van de snelstgroeiende commerciële muziekformaties in Suriname. Dat is onder meer te zien aan de volgers en de dagelijkse optredens. Volgens de leden wordt er hard gewerkt aan nationale en internationale bekendheid. “Wij hebben ons repertoire zodanig verbreed dat we zelfs op bigisma fesa en kinderfeesten voor muziek kunnen zorgen.”
Social media
The Gboss is er bewust van dat alles wat de klok slaat in deze tijd te maken heeft met social media. Dus heeft hij besloten om de marketingstrategie van de band daarop af te stemmen. En doordat er elke dag updates zijn op TikTok, Facebook, Instagram en Snapchat krijgt de band elke keer weer meer volgers.
Op de pagina’s wordt niet alleen de band gepromoot, maar vooral de verschillende talenten die er zijn in de band. “Zo kom je ook video’s tegen waar we koraal of marronmuziek bespelen. Er komen ook beelden langs van nummers die we naspelen van onze eigen Surinaamse legends als Djo, Itaves, Metter Z en anderen.”
Veelzijdig
De band is gefocust op het werken aan kwaliteit. Om overal te kunnen optreden, past ze zich aan op de locatie. Zo wordt er in een club vooral muziek afgespeeld die nu in is, zoals van Joeboy en Finesse. Is ze op een kinderfeest dan wordt er muziek gemaakt die kindvriendelijk is.
The Gboss: “Om uniek te blijven, zullen we ons concept niet verwaarlozen. We gaan niet alleen kabula spelen, maar ook steevast goede kasekomuziek met een boodschap, zoals we nu al doen. Onze focus is het blijven produceren van commerciële muziek en in de toekomst commerciële contracten binnenhalen.”
Momenteel vinden er onderhandelingen plaats voor mogelijke tours in het buitenland. De bandleden blijven intussen niet stilzitten. Zo zullen er videoclips uitkomen en wordt er binnenkort nog een event gehouden. Ook komt er een tv-show met SikiBigs als kok.