Schrootopkoopbedrijf te Charlesburg overvallen door vijf gewapende mannen

Buit zeker SRD 500.000, Euro 25.000 en onbekend bedrag in US$
Vijf mannen, gewapend met vuistvuurwapens, hebben vrijdag een schrootopkoopbedrijf aan de Nieuwe Charlesburgweg in Paramaribo overvallen. De buit zou bestaan uit zeker SRD 500.000, Euro 25.000 en een onbekend bedrag in Amerikaanse dollars.
De eigenaresse van het bedrijf verblijft op het adres van het bedrijf met haar gezin. Volgens haar komen er dagelijks klanten het terrein op rijden om schroot ten verkoop aan te bieden. De poort van het bedrijf staat dan ook vaak open. 
Kort voor de beroving zag de vrouw een witte Toyota Ist, oud model, zonder kentekenplaten achteruit het terrein op rijden, maar omdat er dagelijks klanten op het terrein komen besteedde ze verder geen aandacht aan die auto.
Terwijl de arbeiders en het gezin buiten de woonruimte en op het terrein waren, stapte er op een gegeven moment vijf mannen uit die Toyota. Vier van ze gewapend met vuistvuurwapens en de vijfde met een koevoet. Een van de mannen had zijn gezicht bedekt met een trui, zijn kompanen waren ongemaskerd. 
Nadat de mannen uit het voertuig gestapt waren hebben ze de arbeiders alsook het gezin onder schot gehouden. Hierna ging een van de mannen de woonruimte in en nam een vuilniszak en een trommel inhoudende een geldbedrag van Srd 500.000, Euro 25.000 en twee telefoons.
Terwijl de overvallers zich uit de voeten maakten heeft een van ze een schot gelost, aldus de eigenaresse van het bedrijf. Zij bleef overigens, alsook haar gezin en de arbeiders, ongedeerd.  
De vrouw en de arbeiders hebben een van de overvallers herkend, de man die zijn gezicht had bedekt met een trui, als te zijn een van hun oud-arbeiders. Ze herkenden hem vanwege zijn lichaamshouding.
De politie heeft de zaak in onderzoek.