‘Scholen draaien normaal ondanks demonstraties’

‘’Ik wil de samenleving geruststellen. De scholen draaien normaal, ondanks de protesten die er plaatsvinden. De examens zijn ook normaal verlopen‘’, zei de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, gisteren in De Nationale Assemblee. Ook een aantal leerkrachten nam deel aan de protestactie, maar Levens stelde, dat dit weinig impact heeft gehad op het onderwijsproces.
‘’Tot nu toe is het goed gegaan en hebben de demonstranten niet de scholen bezocht. Leerkrachten van enkele scholen hebben wel meegedaan met de demonstraties, maar dat is bijna verwaarloosbaar”, aldus Levens. De scholen hebben volgens de minister, instructies ontvangen om zich niet te laten afleiden en de repetitieweken rustig te laten verlopen.
‘’De leerlingen hebben reeds een behoorlijke achterstand en het is belangrijk dat zij niet afgeleid worden.’’
Wat het ministerie wel stoort, is een vals bericht dat momenteel circuleert op sociale media. Volgens dat bericht, zou er gefraudeerd zijn bij de toelatingsexamens voor de middelbare scholen. Levens stelde met klem, dat er beslist geen fraude is gepleegd. ‘’Het is de laatste tijden wel te vaak voorgekomen, dat er wordt gedaan alsof er fraude is gepleegd tijdens de examens of repetities. Je hebt wel individuele onregelmatigheden, maar die worden als individu aangepakt, maar er zijn geen fraudegevallen bij het examen zelf‘’, benadrukte Levens. ‘’De examens zijn rustig en normaal verlopen. Ook de repetitieweken zijn reeds begonnen en ook die gaan rustig.’’
Het ligt in de bedoeling van het ministerie om in verschillende wijken vakantiescholen op te zetten om de achterstanden in te lopen.
-door Orsilia Dinge-
 
The post ‘Scholen draaien normaal ondanks demonstraties’ .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname