Santokhi roept protesteerders op te bundelen voor een dialoog

PARAMARIBO — President Santokhi roept de mensen die maandag hebben gedemonstreerd tegen zijn beleid, op zich te bundelen en een afvaardiging samen te stellen met wie hij “graag in dialoog” wil gaan. “Wat mij betreft een nationaal dialoog. Want alleen samen komen wij eruit. Polariseren of politieke spelletjes spelen, gaat ons land niet voorruit helpen”, aldus Santokhi een uitgegeven statement.

“Als regering staan we open voor alle suggesties die bijdragen aan die mooie toekomst”

Daarin stelt de president dat een groep Surinamers gebruik gemaakt heeft van hun democratisch recht, om de regering een ‘duidelijk signaal’ te geven. “Als president zeg ik u, dat uw boodschap duidelijk is. Ik heb de ontevredenheid die leeft, gehoord en gezien. Ik begrijp die gevoelens. Ik wil daarom zonder twijfel stellen; samenleving, u heeft mij aan uw zijde.”
De president wijst op de ‘opdracht’ die hij van de samenleving heeft gekregen om het land weer gezond te maken, financieel, economisch en qua ‘denken’. “Dat is geen eenvoudige taak en het dal waardoor we gaan, hoort bij dit proces van weer gezond worden”, aldus Santokhi. “De prijs en de pijn die we daarvoor betalen kunnen we niet met een pennenstreek wegnemen of verzachten.”
Hoewel Santokhi stelt van tevoren te hebben aangegeven dat de weg naar herstel “pijn zou doen”, steekt zijn regering de hand ook in eigen boezem. De president zegt “bij te zullen sturen om beter te voldoen aan de verwachtingen van bredere lagen van de bevolking”.
“Als regering staan we open voor alle suggesties die bijdragen aan die mooie toekomst. Laten wij ons als samenleving niet laten verdelen. Nogmaals, ik nodig zij die het goed menen met ons land uit om met ons in dialoog te gaan. Alleen als we samen de kar trekken maken we Suriname groot.”