Rusland keurt positie first lady in RvC Staatsolie af

NPS-voorzitter Gregory Rusland is het niet eens met de friends and family-benoemingen waaronder de benoeming van first lady Mellisa Santokhi in de Raad van Commissarissen (RvC) van Staatsolie. Rusland vindt de benoeming van vrienden en familie op diverse plaatsen in het staatsbestel niet correct en hij roept daarom de president en vicepresident op deze zaken serieus te bekijken.
Hij deed deze mededeling gisteren tijdens een spoed structurenvergadering van de Nationale Partij Suriname (NPS), waar hij gisteren ook bekendmaakte dat hij zijn functie als staatsadviseur neerlegt omdat hij naar zijn zeggen niet de ruimte krijgt om zijn werk op een adequate wijze te doen.
De NPS-voorzitter kan zich terugvinden in de eisen die zijn gesteld door Organic Movement. Hij zegt dat hij gemengde gevoelens heeft bij de gestelde eisen want als je toegeeft dan lijkt het alsof je zwak bent. De eisen zijn geen ‘law law sani’, zegt de partijvoorzitter. Hij roept de regering op om serieus te kijken naar deze eisen.
Rusland zegt dat we koppig kunnen doen, maar dat dit niet de juiste weg is. Hij noemde hierbij ex-president Jules Wijdenbosch die tijdens zijn presidentschap voet bij stuk hield, wat uiteindelijk het probleem is geworden.
Rusland vindt het onverantwoord dat op dit moment een regering ten val wordt gebracht en het land in chaos is. “Laten we werken op die regering, dat a regering e drai anu par boto ten oplossing van de problemen”, aldus de NPS-voorzitter.