Roosveld: Achaibersing stelt portefeuille niet ter beschikking

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning zal zijn functie niet ter beschikking stellen. De woordvoerder van de president, Alven Roosveld, zegt aan de Communicatiedienst Suriname dat er daar helemaal geen sprake van is. benadrukt dat de minister zijn portefeuille niet ter beschikking heeft gesteld. “Ook vanuit de kant van het staatshoofd is er nimmer aan de bewindsman gevraagd om zijn portefeuille ter beschikking te stellen”.Tijdens de regeringsraadvergadering van vandaag, zaterdag, heeft de president beklemtoond dat hij wacht op de resultaten van het onderzoek van het Openbaar Ministerie. Roosveld stelt dat het staatshoofd het volste vertrouwen heeft in het Openbaar Ministerie als onafhankelijk instituut. De regering respecteert de rechtsstaat en zal deze ook waarborgen.

“Het staatshoofd heeft verder ook aangegeven alle vertrouwen te hebben in minister Achaibersing. Er is reeds een intern onderzoek gestart op het ministerie van Financiën en Planning. De president is optimistisch en wacht ook de resultaten van dit onderzoek af”, stelt Roosveld.

“De regering doet in deze turbulente tijden haar uiterste best om diverse crises het hoofd te bieden”. Verder onderstreept de woordvoerder dat de regering altijd beschikbaar is om informatie te verifiëren.