Robinhood wint topper van Inter Moengotapoe

door Marinio Balsemhof
PARAMARIBO — “Deze overwinning is erg belangrijk voor ons. We hadden het nodig om in de race te blijven voor het kampioenschap”, reageert een dolblije Roberto Gōdeken na de knappe overwinning van zijn Robinhood op koploper Inter Moengotapoe.
In een goedgevuld Franklin Essedstadion zegevierde Robinhood met 4-3. Daarmee is Robinhood ingelopen op Inter Moengotapoe: het team heeft nu slechts twee competitiepunten minder dan de ploeg uit Marowijne, koploper in de eerste divisie.

‘Kampioen worden hebben wij zelf in handen. Wij moeten gewoon ons ding doen
Jozef Joekoe, coach van Inter Moengotapoe
Giovanni Drenthe scoorde twee keer, waarvan één keer uit een assist van invaller Jamilhio Rigters die ook aan de basis stond van het doelpunt dat Roche Rosebel maakte voor de roodgroenen. Juari Miranda benutte een strafschop.
Voor Inter Moengotapoe n Joel Baja, Jerrel Wijks en Miquel Molle trefzeker. Coach Jozef Joekoe vindt het jammer dat zijn elftal met lege handen huiswaarts keert, zeker omdat er vooral in de eerste helft goede scoringskansen n. “Maar van Robinhood verliezen is geen schande, omdat het een hele goede tegenstander is.”
Joekoe erkent dat de competitie door het verlies van zaterdagavond spannender is geworden. “Maar kampioen worden hebben wij zelf in handen. Wij moeten gewoon ons ding doen”, zegt de coach.