Robinhood naar Concacaf Shieldtoernooi

door Stan Herewood
PARAMARIBO —  Regerend landskampioen Robinhood heeft zich ingeschreven voor deelname aan de Concacaf Caribbean Club  Shield 2023, die loopt van 3 tot en met 13 augustus. Dat heeft Roberto Godeken, hoofd van de technische staf van de club, desgevraagd meegedeeld.

Voor deelname is als eis gesteld voldoen aan de licentievoorwaarden, en het  kampioenschap op zak hebben. De Surinaamse club heeft eerder deelgenomen aan het toernooi, is ver doorgedrongen in de voorfase, maar bereikte het einddoel niet. Robinhood en Inter Moengotapoe zijn de enige Surinaamse clubs die hebben meegedaan aan het evenement.

ADVERTISEMENT

Het land waar dit jaar de wedstrijden worden gespeeld is nog niet bekend, eveneens de overige deelnemers. Het is wel de bedoeling dat deelnemende clubs tegelijk met hun aanmelding voor deelname de wens om het toernooi in hun land te organiseren kenbaar maken.  
“Met een stevige voorbereiding op het toernooi kan nog geen aanvang worden gemaakt, vindt Godeken. Hij kijkt uit naar de clubs die zullen meedoen en de groepsindeling. Met die basiskennis kan hij doelmatiger zijn trainingsprogramma samenstellen en zich richten op alles wat daarmee samenhangt.