‘Reshuffling in dit stadium van de baan’

Vicepresident Ronnie Brunswijk zei gisteren tijdens de vergadering van de Raad van Ministers, dat de aangekondigde reshuffling, ‘’voorlopig van de baan is’’. Eerder deelde president Chandrikapersad Santokhi mee, dat er eind juli een tweede traject van herschikking zal plaatsvinden.
De vicepresident stelt dat het momenteel niet de juiste tijd is om ministers of regeringsfunctionarissen te vervangen. ‘’Dit is voorlopig van de baan. We kunnen nu niet reshufflen, omdat het dan erop gaat lijken dat de regering mensen vervangt, omdat de gemeenschap heeft geprotesteerd. Wanneer alles rustig is, zullen we de mogelijkheden bekijken‘’, aldus Brunswijk.
De vicepresident geeft aan, dat zijn broer Leo Brunswijk, wel een aantal functies zal opgeven. Hij zal uit de Raad van Commissarissen van de EBS, SLM en Staatsolie stappen. De regering had volgens de vicepresident, reeds een besluit genomen, alvorens de Organic Movement met tal van eisen kwam.
Over de eis van de Surinaamse Politiebond (SPB), zegt Brunswijk dat de Abop op dit moment geen ministers zal vervangen. De SPB heeft gisteren het vertrouwen in de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, opgezegd en eist dat Amoksi uiterlijk donderdag 28 juli, zijn portefeuille ter beschikking stelt. De vicepresident benadrukt, niet van plan te zijn hierop in te gaan. ‘’Geen enkele bond komt de regering onder druk zetten. Ik heb de Politiebond gewaarschuwd voor hun houding en eis‘’, zegt Brunswijk.
The post ‘Reshuffling in dit stadium van de baan’ .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname