Recyclebaar afval wordt gescheiden

Minister Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), heeft gisteren gezegd, de doelstelling van afvalbeheer, het sein betekent om te beginnen met het beheren van afval, waarbij recyclebaar afval wordt gescheiden.
Tjong-Ahin verklaarde, dat afval zoals; plastic en aluminium, gerecycled worden door een bedrijf in Suriname. Ook zei Tjong-Ahin dat het organisch materiaal van het gerecycled afval wordt meegenomen door het ministerie van Openbare Werken en  dan verder vervoerd naar Ornamibo om gedumpt te worden.
Tjong-Ahin vertelde dat ROM momenteel bezig is met een planning voor de hele cyclus van afvalverwerking. “We zijn dus niet bezig met de afvalscheiding alleen, maar ook met andere zaken die te maken hebben met afval, gevaarlijk afval bijvoorbeeld als auto batterijen en medisch afval”, aldus Tjong-Ahin.
“Niet alleen het collecteren van vuil, maar ook het vervolgtraject daarvan. Hoe gaan we het afval transporteren, hoe gaan we het opslaan? zijn vragen waarop ingespeeld moet worden”, aldus Tjong-Ahin
Volgens de bewindsman zou het afval ook niet zomaar gestort moeten worden in Ornamibo. “Ook daar zullen we een scheiding moeten toepassen en op een moderne manier gaan verwerken, zodat het minder schade veroorzaakt aan het milieu”, aldus Tjong-Ahin.
The post Recyclebaar afval wordt gescheiden .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname